NVIDIA Headquarters

Skylights bring ample diffused daylight into the building, creating an efficient and uplifting work environment, one poised to make its mark in the Silicon Valley landscape (Gensler, 2018).

The design of the NVIDIA Headquarters in Santa Clara, CA is based on the spirit that the company’s biggest asset; its people. One way to reflect this was to make the building in the way that people moved from one area to the other, following the natural path people took to get around the building. This required a number of different meeting areas where people could have spontaneous meetings and catch ups but also more quiet study areas for scheduled meetings or a get away for individual work.

To elevate the feeling of these areas and putting the design together, a seamless acoustical ceiling was required. An acoustic plaster type was selected and our Fellert Even Better Silk was installed over the staircase / bleacher and the more tucked away spaces to bring a more pleasing sound environment for the NVIDIA people. And not to mention the stunning skylights imbedded in the ceiling, Crafted Acoustics scores once again.

 

Designed by Gensler San Francisco. Installed by J&J Acoustics.

Share this reference:

Share on linkedin
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email